Снимка: Reuters
fallback

Турски изследователи откриха германска подводница, потопена по време на Втората световна война в Черно море, предаде ДПА, като се позовава на Анадолската агенция.

Oще по темата

Подводницата U23 е била открита от специален кораб за търсене на подводници на дълбочина 40 метра, на 2 морски мили от град Агва, окръг Истанбул. Подводницата е била намерена след четиригодишно търсене, предаде БТА.

40-метровата подводница U23, която е била част от германската флотилия "Kriegsmarine" (от шест кораба), е била използвана в периода между 1942 и 1944 г. при операцията Барбароса, при което са били взимани на прицел руски кораби в Черно море.

Руснаците са потопили три от германските кораби.

Турция е открила първия кораб U20 в Черно море (в района на окръг Сакария) през 1994 г. Третият кораб U19 се смята, че се намира в морето недалеч от град Зонгулдак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

void

преди 5 години

Статията е пропита не само с невежество, но и с неточна информация. Освен това е и малко закъсняла... с почти 11 години. Всъщност U-23 не е потопена от ничий флот а от екипажа си за да не бъде пленена в края на войната. Потапят я край бреговете на Турция. В статия на Дейли телеграф от 3. февруари 2008г. се обявява, че подводницата е открита от турски морски инженер на име Selçuk Kolay на дълбочина 49м и около три мили от турския град Agva.Днес, почти 11 години по-късно, тук това е нова новина..

21

Щирлиц

преди 5 години

Потопили са македонските ВМС,под командата на Тито.

20

Дмтр

преди 5 години

Браво Русия!

fallback