Снимка: архив, Reuters
fallback

Бронирани машини с висока проходимост пристигнаха от САЩ в Косово, за да бъдат предоставени на разположение на косовските сили за сигурност, които Прищина възнамерява да трансформира във въоръжени сили на Косово, съобщи Танюг.

В Косово пристигнаха 24 бронетранспортьора HUMVEE.

През юли косовското правителство подписа договор за покупката на 51 машини.

Церемонията по приемането на доставката се състоя в казарма на силите за сигурност на Косово в Прищина, в която участваха високопоставени местни представители и представители на американското посолство, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Боби

преди 5 години

До 50 До БобиСлед ВСВ международното право се формира основно от Великобритания и САЩ - там законодателството се основава на ПРЕЦЕДЕНТИ(ако преди това по казуса не е приет закон) ФАКТКазус Косово с подръжката си САЩ превърнаха ли го в ПРЕЦЕДЕНТ? ДАОбединението на ФРГ с ГДР също е Прецедент нали? ДАКрим е комплект от двата прецедента Узаконени години преди това от "Международната общност" на чело със САЩта какво говореше за пропаганда?

50

Анонимен

преди 5 години

До ognyanz Щатите са нов играч докато Русия винаги е палила конфликти на Балканите не искат обединени Балкани с надеждата да ги окупират някой ден

49

ognyanz

преди 5 години

Лошото е, че нито САЩ нито Русия искат мир на Балканите. Всеки тегли чергата към себе си.

fallback