Снимка: Reuters, архив
fallback

Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за приемане на Косово в Интерпол и заяви, че не е изненадан от гласуването на Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, България, които гласуваха за приемане на Прищина, и Унгария, която се въздържа, предава БТА.

Oще по темата

По отношение на региона нямаше изненади. Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас, каза Вучич за ТВ Пинк.

Той напомни, че Сърбия е признала Република Македония с конституционното й име, а Скопие е признало независимостта на Косово.

"И Скопие, и Подгорица имат свои приятели в Прищина. На тях албанците са им искрени приятели. На нас изпратиха ясно послание - вие сте ни второкласни приятели, по-малко важни приятели. Нашият отговор на това е, че ще имаме възможно най-добро сътрудничество, но добре разбрахме тяхното послание и добре разбрахме кой им е по-близък и по-важен", каза Вучич.

След коментара на Вучич със свое съобщение излезе и министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин.

"Призовавам президента да преразгледа отношенията с Черна гора и Македония и да им покаже, че приятелските отношения със Сърбия трябва да се заслужат", каза Вулин

Той добави, че "Черна гора и Северна Македония подкрепиха приемането на косовските наркокартели в полицейската организация. Застанаха на страната на Косово, осъзнавайки, че с това обиждат Сърбия".

"Ако не им е стигала смелост да гласуват против, можеха да се въздържат и така да покажат, че не им е безразлично какво мисли и чувства Сърбия", каза още Вулин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 66Глупости! България не търси виновни, просто е имала лошия късмет да има некадърен монарх, който не е знаел кога да спре. А пък специално Гърция Румъния и най -вече Сърбия са изиграли отвратителна роля по отношение на България и не че да си търся виновни просто те си се налапаха с български земи по стечение на обстоятелствата и с малко помощ от приятел. Що да търся вина? То си е просто така.

184

Анонимен

преди 5 години

нека да се уточним Тук някои говорят - Русия не искала това не искала онова. Не бъркайте Русия със СССР. това все пак са две различни неща. Русия освободи България и я искаше силна и независима държава на Балканите, което обаче не се хареса на нашего брата западняците, макар че нищо не им пречеше те да ни освободят щом искат влияние. Ама защо да си правят тоя труд. Че *** християни - на кого му пука? Англия и Турция - първи дружки. А след Втората СВ ни хвърлиха на СССР

183

Анонимен

преди 5 години

До Герге ШопоКойто ме обича - обича аз сръбската обич не я желая особено. Защото е само за български земи. Поне досега.

fallback