fallback

Четиристранната среща във Варна във формат България-Гърция-Румъния-Сърбия дава силна заявка за "Балкански Бенелюкс", коментира в предаването "Брюксел 1" проф. Владимир Чуков.

Идеята за "Балкански Бенелюкс" не е нова, но с тази среща тя получава легитимация. По този начин нашият район се бори да излезе от периферията.

Присъединяването на израелския премиер Бениамен Нетаняху към четиристранната среща България-Гърция-Румъния-Сърбия във Варна е знаково, според проф. Чуков.

"Страната търси пазар за новооткритите си находища на газ - пазар, който може да реализира в четирите балкански страни, като по този начин намали зависимостта ни от руския газ", заяви още Чуков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 5 години

BALKANBAL-MEDKAN-KRAVNE NAPRAZNO TURCITE SA NAREKLI TIQ ZEMI BALKANTAKA 4E NIKAKAV SAYUZ NE O4AKVAYTE DA SE REALIZIRA ZA6TOTO NA BALKANA VSEKI KOPAE GROBA NA DRUGIQ. A 6TOM I NETANYAHU E TAM IMA O6TE PO GNILO V TAQ RABOTA

121

лъч надежда

преди 5 години

*** ще се мъчат да не се осъществи този съюз защото господарите им от Кремъл ще останат за пореден път валат

120

Анонимен

преди 5 години

Не вярвам на Сърбия,много пъти в историята сърбите са ни лъгари и са ни удряли в гръб.Нападат България през 1885,за да я унищожат,като държава.След един балкански съюз преди Първата световна,тайно се съюзяват с гърците срещу България.Освен това,са руска марионетка и не са в ЕС.Наскоро Вучич нарече страната ни"фашистки окупатор" ине пропуска случай да ни се надсмее.Защо Македония не е в този съюз,тя преговаря и с НАТО,за разлика от Сърбия?

fallback