Георге Иванов. Снимка: архив, Reuters
fallback

Прокуратурата в Скопие разследва президента на Република Македония Георге Иванов за това кога в парламента са взети решенията за закона за употреба на езиците и за Преспанския договор и дали и по какви причини не са подписани от президента, съобщава в. "Слободен печат".

Прокуратурата информира, че започва предварителна процедура на проверка на два подадени анонимно наказателни иска във връзка с неподписването от президента на закона за езиците и договора с Гърция от Преспа, пише БТА.

За тази цел вече са поискани данни и информации от Собранието на Република Македония и от Кабинета на държавния глава за това кога са взети решенията в законодателния орган и дали и по какви причини не са подписани от президента, се казва в съобщение на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

ЗАГЛАВИЕТО НЕ Е КОРЕКТНО.ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИАТА ПРОКУРАТУРА.

5

Анонимна

преди 5 години

САМО КАТО ПРОЧЕТА МАКЕДОНИЯ ВДИГАМ КРЪВНОТО.ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ИНТЕРЕСА СИ КЪМ ТАЗИ ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА ДЪРЖАВА И СТАДО ОТ ГОЕДА ЗАДГЪРБИЛИ КОРЕНИТЕ СИ.ПИСНА МИ ВЕЧЕ ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИ ЗА ЕДНИ ГЛУПАВИ ХОРА.

4

Историк

преди 5 години

Това е поредното доказателство, че Россия продължава да работи срещу интересите на България! Георге Иванов е руско ***. Да не забравяме, че същата тази "братска" страна помогна на Тито, чрез наши Георги Димитров помогна за обособяването на т.н. Македонска нация.

fallback