Снимка: Twitter
fallback

Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за стартиране на процедура за конституционни промени чрез съобщение в Twitter, в което се подчертава, че за Москва има единствено Република Македония, пише скопското електронно издание МКД.

"Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 г. и няма да промени своята позиция", пише в съобщение на руското посолство в Скопие.

Oще по темата

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който подчертаха, че САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб начин, налагайки преименуването на страната.

"След провала на референдума от 30 септември, организиран с надежда да бъде получена цялостна подкрепа от народа за гръцко-македонското "компромисно решение", Вашингтон и водещите страни от ЕС искат да прокарат въвеждането на продиктувани промени в Конституцията на страната чрез парламента", отбелязаха във външнополитическото ведомство в Москва.

От МВнР на Русия увериха, че ще следят внимателно ситуацията в Македония, където на депутатите, които се противопоставят на преименуването на страната, се "изсипаха обръщения отвъд океана с призив да не пропускат историческия шанс и обещания за различен вид бонуси за правилния избор".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТочно 3 хиляди П-са срещу Цял Народ- И жорналиатчетата като К-ви -г-н С -в как яърви отвора-тава са ншите пари -откраднати от Тия ,ши са умилкйват там журналистчетата-на Тити Папазов.Предавания ще си правите-народа измрял.

230

Анонимен

преди 5 години

До Отвратен То затва се лае от сутрен до вечер за "Свободнбия Пазар" като миндеви ***-щото в тая "свобода да си правят далаверката.Кое по точно му е свободно на Пазара -нещо като САЩ да алезе в Ирак и да си оправи длар -барела ли? Или да си въртят 3 хиляди човека далаверите тука -Един народ да търпи 100 фамилии П-си.Пълни ***-си.Че и предавания ще си шравят.Обърнаха Държавата на Бащиния.За Славия ще ми приказва-Крадец-и ще убижда кой бил интелигентен и не -бълграсия народ.*** -си

229

Анонимен

преди 5 години

До Отвратен Нямало прости решения-Ами няма-въвежда се минимално заплащане на час и т.н-европейско-в постоянна зависимост с покупателната способност-процентност-прави се комисия и се разследва придобиването на капитала Ви -и си ибзирате-или Бизнес или затвор ще,плащате или няма бизнес -ако успеете без капитал на Запад се изнасяте-но парите остават тук.И без вас ще ома Икономика-в Кауфланд заплатата ще е Ок-По кирливи сте от чужденеца и по продажни ***

fallback