Кадър: YouTube
fallback

Турска частна телевизия, близка до президента на страната, излъчи записи от камери за видеонаблюдение, на които се вижда как изчезналият саудитски журналист Джамал Кашоги влиза в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул и как по-късно от там тръгва черен ван към дома на консула, предаде Асошиейтед прес.

Телевизия 24 ТВ (Йирми дьорт Те Ве) излъчи днес видеото, изказвайки предположение, че Кашоги е бил в мерцедеса марка Вито.

Oще по темата

Каналът посочва, че след това колата се придвижила към дома на консула на около два километра от консулството и паркирала в гараж.

Турските власти се опасяват, че Кашоги е бил убит в консулството миналата седмица. Саудитска Арабия отхвърли като "безпочвени" твърденията.

Други турски медии междувременно публикуваха снимки и имената на 15-членен екип пристигнал от Саудитска Арабия около момента на изчезването на журналиста. Телевизия НТВ отбелязва, че сред останалите членове на екипа изпъква името на д-р Салах Мухамед ал Тубайги, ръководител на саудитския съдебно-медицински институт. Работи се върху версията, че присъствието му в екипа е имало за цел заличаване на доказателствен материал, посочва телевизията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

Къде са лицата на видиото на убийците че версията издиша!

3

Do 1

преди 5 години

Скрипал е друго, руснаците го пускат но той продължава да работи за англичаните, което не се прави в тези кръгове. 1 топ френски експерт го каза, не аз. Не вярвам че руснаците са се опитали да го убият но дори и да са те, имат пълното основание. Изразих се като за дете 3и клас, надявам се да си отлепил ***

2

anon

преди 5 години

До Анонименкак? като сравнят записки и установят, че и те (турците) са в кюпа на изостаналите във средновековието? глупчо....

fallback