Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Несигурност в Македония след вчерашния исторически референдум. Над 91% от гласувалите са се произнесли "за" промяната на името на страната.
Oще по темата


До урните обаче отидоха едва малко над 36% от гласоподавателите. Това е третата най-ниска избирателна активност в историята на Македония и е далеч от нужните 50%, за да се счита допитването за валидно.

Референдумът е с консултативен, а не със задължителен характер. Това означава, че е ред на парламента да се произнесе относно договора между Скопие и Атина, припомня Bulgaria ON AIR.

По-рано от опозицията предупредиха, че ще признаят резултата от вота, само ако гласувалите са над 50%.

Снощи македонският премиер Зоран Заев заяви, че ако не получи подкрепа от ВМРО за споразумението, няма да се поколебае да свика предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

ПЕНКО

преди 5 години

ТЕТЯ-ПЕТЯ ...ЧАСТ ОТ ХОРАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО СИ ИМАТ СБСТВЕННО ЛИЧНО ДОСТОЙНСТВО /ЗАЩОТО СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ / И СА ПОВЕЧЕ ОТ 4/5- ТИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА , А НАТЮВЦИТЕ СА ОСТАТЪКА !!! СПОМНЕТЕ СИ "ПРОГРЕСИВНИЯ" РИМ -ГОСПОДАР !!! ДНЕС САЩ/СЕНАТОРИ И КОННИЦИ/ ИСКАТ ДА СА НОВИЯ РИМ СА ЧОВЕЦИТЕ / ПО ЕВРЕЙСКИ/: ЗА ... СЛАВЯНИ;ГОТИ; ТРАКИ;БРИТИ;ИТАЛО-ЕТРУСИ ;ФРАНКИ ;ИСПАНЦИ ... АМА... Й О К СПАРТАК Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА !!!!!!

60

Наблюдател

преди 5 години

Ами да свика, може да се изненада от резултата.

59

Ким Чен Ун

преди 5 години

До Калеко Алеко Абе че ти не си добре с главата ми е ясно като ми ръсиш тук ред глупости Югославия я създадоха Англия и Франция през 1929 година а не Русия чети бе умнико чети история

fallback