Снимка: БТА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви тази вечер от щаба на партията, че гражданите, които гласуваха "против" на референдума за договора с Гърция, и онези, които бойкотираха допитването, са изпратили най-гласното послание, че "Това е Македония", предадоха македонските медии.

Мицкоски направи оценката, че Република Македония се е произнесла против договора с Гърция.

Той обяви победа на народа и на ВМРО-ДПМНЕ, заявявайки на премиера Зоран Заев, че народът е с тях.

Още по темата

"Тук живеят македонци, идентичността ни е македонска, езикът ни е македонски, предците ни са били македонци, такива ще бъдат и бъдещите поколения. Затова имате моето уважение. Нашият народ е силен", каза Мицкоски. Той добави, че референдумът е поражение не само на договора, а и на "престъпното управление на властта".

Запитан ще приеме ли предсрочни парламентарни избори, Мицкоски каза, че премиерът Зоран Заев не трябва да иска предсрочни парламентари избори, а е по-добре да се подготви за политическа пенсия.

Успехът на референдума в Република Македония, наричан от мнозина исторически, за промяна на името и евроатлантическата интеграция, е под въпрос заради слабата избирателна активност, едва 34,09 на сто половин час преди края на изборния ден, отбелязват световните агенции, цитирани от БТА.

Противници на референдума и последователи на движението "Бойкотирам" вече празнуват пред парламента в Скопие, поставят трибуна, носят държавни знамена, пускат патриотични песни и скандират "Македония". Събрали са се стотина граждани, а движението пред парламента е блокирано

Пред сградата има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase