Снимкa: Reuters, архив

За нов гаф на румънския премиер Виорика Дънчила пишат днес румънските електронни издания, като посочват, че по време на разговори с евродепутати от групата на социалистите и демократите Дънчила говорила за "жандармеристката, бита жестоко от протестантите", вместо от протестиращите, предаде БТА.

"Току-що научих от Виорика Дънчила на заседание на групата на социалистите и демократите, че жандармеристката е била "бита жестоко от протестантите". Надявам се, че преводачите са разбрали, че става дума за протестиращите. Да не влезем в религиозен конфликт", написа в страницата си във Фейсбук румънският евродепутат Каталин Иван, цитиран от телевизия Диджи24.

Още по темата

Телевизията уточнява, че Дънчила е говорила за 23-годишната жандармерситка Щефания, която пострада по време на антиправителствения митинг на 10 август.

Румънският премиер от вчера е на двудневно работно посещение в Брюксел, където има срещи с политическите групи в Европейския парламент. Следващата седмица на пленарно заседание на ЕП ще се състоят дискусии за правовата държава в Румъния, напомня Диджи24.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase