Снимка: архив Reuters
fallback

Той е последвал призива на своя президент да обмени доларите си в лири, за да спре девалвацията на валутата.

Фирмата на Осман Алтун се е специализирала в инсталацията на охранителни системи и извършва повечето си сделки в американски долари, затова обменил сериозна сума пари.

Oще по темата

"Обмених 230 000 долара, това бяха всичките ми пари", казва Ялтун пред "Deutsche Welle".

Ефект обаче не се забелязва, цените на еврото и долара си остават високи. В резултат бизнеса на Алтун се е свил наполовина. Той обаче повтаря до безкрай мантрите на Реджеп Ердоган.

"Днешна Турция не е онази слабата и стара Турция. Американците ни атакуват, но те не могат да ни засегнат с техните санкции", казва Алтун.

На различно мнение е Ясин Йълмаз, който е сред онези 48%, които на последните избори са гласували за опозицията.

Той е водопроводчик, който ремонтира ВиК системите в апартаменти, които предстои да бъдат продадени или дадени под наем. Напоследък обаче остават доста по-дълго на пазара. Строителните материали също поскъпват.

Ясин и жена му редовно си говорят за политическата ситуация. Наясно са с опасностите от критика на правителството, но това не ги спира.

"Всичко е подчинено на един-единствен човек. Подмазваш ли се всичко е наред, иначе не. По принцип е съвсем нормално да критикуваш едно или друго", казва той.

"Лошо или не, няма значение. Такива са нещата, в крайна сметка него го избраха за президент", отсича жена му.

Турция е силно разединена и тази пукнатина минава дори и между семействата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 5 години

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНе можем да стигнем турците и след 1000 години :)))))--------------------------------------------------------Поредния ***, дето ме можел да стигне Турция. Ами няма да можеш, защото си ***, за това

68

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 5 години

Не можем да стигнем турците и след 1000 години :)))))Всяко зло за добро, турция чупи рекорди по износ , а ни е ко праим ? Дишаме им праха и броим мухите

67

Анонимен

преди 5 години

Да сатантоОбразованието и професията развиват. Сега, не казвам, че ако ГошУ Неумното беше станал физик, щеше да е по-умен от Айнщайн, ко последния беше станал заварчик, но съвсем пак си има значение.

fallback