Снимка: Reuters
fallback

Високият курс на българския лев спрямо еврото привлича много българи за пазаруване в Одрин.

Особено голям е напливът към пазара Улус, който се урежда всеки петъчен ден.

Oще по темата

На пазара се предлагат всякакви стоки, от дрехи до хранителни продукти, кухненски предмети, перилни препарати, до плодове и зеленчуци.

Много от предлагани стоки са маркови, но тъй като се продават на сергии на открито, са значително по-евтини в сравнение с бутиковите магазини, съобщава БТА.

"Голям берекет имаме тези дни", казва Бюлент Реисоглу, председател на задругата на еснафите от пазара Улус.

"Продажбите са много добри. Нашият пазар е най-големият в този район. Предлагат се стоки за всякакви клиенти, затова е и много посещаем. Доволни са и търговците, и клиентите. Всяка седмица идват. Повече са тези от България. Повишаването на курса на българския лев е изгодно за тях. Гърците също идват да пазаруват", обясни той.

Около един милион българи - 987 597 души са посетили Турция през първите шест месеца на тази година.

По посещаемост на туристите от България Одрин е на второ място след Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

ПЕНКО

преди 5 години

И АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ МОЛЯТ ДОЛАРЪТ ДА ПАДНЕ ---ТА БЕКИМ ПРОДАДЪТ ПО НЕЩО !!! ПЕЧЕЛИ СЕ ОТ ОБОРОТ -НЕ ОТ ЦЕНИ !!! ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СА ЗА" ЕЛИТА"--- БОЛЕДУВАЩ ОТ ПАРВЕНЮНЩИНА , МЕГАЛОМАНИЯ И НЕОРИЕНТИРАНОСТ !!!!

57

Nik

преди 5 години

Високият курс на българския лев спрямо еврото привлича много българи за пазаруване в Одрин.Колко е висок курса на лева спрямо еврото? И от кога?

56

Анонимен

преди 5 години

Пак чета доста неадекватни мнения. Явно от много време не сте излизали извън България. Ако си купите кисело мляко или сирене от Турция ще усетите същия вкус както на българските млека и сирена преди 25 години. Каймак и чудо. Всичко имат, че и евтино.

fallback