fallback

Политическо земетресение в Румъния - политици, които бягат в Коста Рика и Мадагаскар, както и такива, които свалят регистрационни номера, защото били срещу управляващата партия. На 10-и август в Румъния ще се състои протест срещу пипалата на корупцията.

На какво се дължи обстановката в северната ни съседка коментира за Bulgaria ON AIR румънският журналист Алекс Недеа.

"Властите в Румъния осигуряват повече зрелища, отколкото хляб. Правят безплатно представление на гърба на беднотията на хората", каза Недеа за "България сутрин".

Oще по темата

Той добави, че не вярва в системи, ръководени от един човек и че борбата срещу корупцията е създадена от много млади и амбициозни прокурори, а не само от един.

"Румънският народ обича да има враг, срещу който да се бори. Когато имаме образ на врага, е много лесно да се обединим и разрушим една система - така беше с Чаушеску. Опитахме се да променим много неща на улицата и успяхме, но напоследък политическата класа е имунизирана срещу вълните на недоволство", отбеляза журналистът.

Той припомни, че избирането на Клаус Йоханис е изненадало целия свят, като тогава много румънци са отишли до урните, за да гласуват.

"Политическата класа трябва да се страхува от затишието и привидното спокойствие", предупреди Алекс Недеа.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

Е тва е! Не стига сирийски и африкански бежанци, ами сега и румънски. Ама те, румънците винаги са имали добри бегачи. Ние имахме основно на средни разтояния.

25

Анонимен

преди 5 години

Властите в Румъния осигуряват повече зрелища, отколкото хляб. Правят безплатно представление на гърба на беднотията на хората", каза Недеа за "България сутрин"........МИ ТУКА ПРАВЯТ СЪЩОТО, РАЗХОЖДАТ СЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ, ДАВАТ ЦЕННИ УКАЗАНИЯ, СЛЕДЯТ ЗА ПРАВИЛНОТО ИЗРАЗХОДВАНЕ НА ПАРИТЕ

24

Анонимен

преди 5 години

В Румъния още има миньори. Някои политици явно са забравили случките от последните 20 години. Но явно хората ще им ги припомнят. Те са добре, но тук никой не излиза, кучетата си лаят, керванът си върви, Митьо Очите ще го върнат в страната и СЪДЪТ ще го пусне. Абе красота.

fallback