Снимка: "Хюриет дейли нюз"
fallback

Гигантски постер на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган е бил окачен върху сградата Тръмп Тауърс в Истанбул по идея на турска бизнесдама, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

Oще по темата
Бизнесдамата Алие Узун каза, че плакатът е бил окачен върху Тръмп Тауърс, за да бъдат събрани на едно място имената на президентите на Турция и САЩ - Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп.

Плакати на Ердоган са окачени върху сгради в цяла Турция след преизбирането му за президент на страната на изборите на 24 юни. Плакатът на турския лидер, окачен върху сградата Тръмп тауърс обаче привлече най-силно вниманието на медиите на фона на влошените отношения между Анкара и Вашингтон, предава БТА.

Постер на Ердоган върху Тръмп Тауърс бе окачен на 15 юли, когато бе отбелязана втората годишнина от провалилия се опит за преврат в Турция.

Али Узун посочи, че плакатът с размер 250 кв. м. е бил пренесен от седем души и окачването му на 35-ия етаж на Тръмп тауър е отнело над час. Охранителите на сградата първоначално са се противопоставили на идеята за окачването на постера.

Узун е наела и дрон, за да снима плаката, върху който е написано: "15 юли е епопея за един народ, който вярва на лидера си, и за лидер, който вярва на народа си".

На 15 юли 2016 г. в Турция бе направен опит за преврат.

Според турските власти пучът е бил организиран от Фетхуллахистката терористична организация на мюсюлманския проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее от години в самоналожено изгнание в САЩ. Турските власти настояват САЩ да им предадат Гюлен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Aнгел

преди 5 години

Турция е богата държава акоискате да разбереш направи една ескурзия Очите стесеотварят катовидиш България еНай Бедната държава Мафиотска държава Милиарди пари се върти ама на Герберите джобовете Покрай народа Герберите станаха Милионери

34

Анонимен

преди 5 години

Ханъмката е сложила този байряк на джама от шубе да не я изкарат гюленистка.

33

Иван

преди 5 години

Тръмп към Ердоган: Шефе, извинявам се ама не можах да спра санкциите!

fallback