Общ преглед

Проливните дъждове са станали причина за тежката жп катастрофата в Северозападна Турция, заяви министерството на транспорта и комуникациите, цитирано от ТАСС.

Още по темата
Установено е, че поради обилния валеж почвата между релсите и водоотвеждащия тунел под жп линията е била напълно отмита.

Пътническият влак е пътувал по маршрута Капъкуле-Истанбул. В провинция Текирдаг част от вагоните са излезли от релсите и са се преобърнали.

Представителят на министерството на здравеопазването Еюп Гюмюш по-рано съобщи, че при катастрофата са загинали 10 човека, а 73-ма са ранени, съобщава БТА.

Същевременно от Министерство на външните работи (МВнР) съобщиха, че по информация на генералното консулство на Република България в Одрин, няма загинали или ранени български граждани при влакова катастрофа в западната турска провинция Текирдаг.

Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за съдействие в резултат на катастрофата.

От МВнР припомнят, че дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин е: + 90 533 7396140

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар