Снимка: Reuters, архив
fallback

"Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме заедно пред паметника на цар Самуил в София, парламентът на Република Македония ратифицира договора с Република Гърция за решаване на спора за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка". Това написа премиерът Бойко Борисов по повод ратифицирането на договора за името между Македония и Гърция в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата

"Само една година мина от общото ни честване със Зоран, а регионът вече дава пример за добросъседство, разбирателство и общи действия за по-добро бъдеще. Вдъхновение за всичко това бе и нашият договор за приятелство с Република Македония, който бе ратифициран единодушно в нашия парламент.

Следващите няколко дни са решаващи не само за бъдещето на Република Македония, но и за Западните Балкани. Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство!", пише още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПреди петнадесет години и българите мислехме , че по земята България няма повече да има мафия и корупция !? Но СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ ни показа дъното на ЕВРОПА .....от долу ! 15 години ли - ей момченце ти на колко годинки си. Корупцията мой човек е от преди 60-70 години, а началото й в най-уродливия й вариант положи твоята БКСП. НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА .

28

oxooo

преди 5 години

До Анонименне са 20000, писаха за към 50000, Меркел го прави да спаси кожата, но на нашия ще му изяде главата, ясно че ще се включат и другите да ни ги връщат и да, БГ става завинаги едно гето на ЕС, за което ни приеха, до 5г няма да остане и един българин по тези земи, ще ни заместят всякакви други тук, разбира се и в парламента, така че бавната агония е към края си. но пък заслужено защото 10г е на власт със съгласието на този народ, всеки да си сърба попарата която дроби.

27

axa

преди 5 години

с този договор гърците разбраха че на нас не ни пука ни за историята, ни за езика, ни за териториалните претенции на макетата, и че сме долни продажни мекерета и това ги вдъхнови да си оплетат кошницата на наш гръб и да не им пука за нас като сме толко прости и продажни и показаха че утре и те ще се включат в подялбата на БГ между турция, шиптъри и сърбия, румъния, кой се дореди.

fallback