Зоран Заев и Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters
fallback

Република Северна Македония е името, за което са се договорили гръцкият и македонският премиер Алексис Ципрас и Зоран Заев, а договорът между двете страни ще бъде подписан от тях през уикенда, вероятно в събота в Преспа – на гръцка територия. Това съобщават медиите в Гърция, цитирани от mkd.mk.

Oще по темата

Очаква се обаче нещата да станат по-ясни след планирания за днес телефонен разговор между двамата премиери, за който гръцките медии коментират, че е ключов и вероятно ще доведе до решение.

"Скопският въпрос: Една крачка преди договор", "Днес се затваря скопският въпрос", "Днес е ключовият телефонен разговор", "Северна Македония договорено име", са част от заглавията в гръцките медии преди днешния разговор по телефона.

Според информациите от Гърция, ако днес бъде постигнато споразумение, се очаква Ципрас да информира първо президента на страната, а след това и лидерите на политическите партии за евентуалното решение, предеаде МИА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

Грек

преди 5 години

Аз бих им предложил да им дадем Гърцки паспорти и да обеденим нашите държави. Да плащат даници и те, защото с този Ципрас след малко ще плащаме и за въздух пари.

208

Анонимен

преди 5 години

"Така България окончателно се отказва от сънародниците си в Македония. Което е равносилно на национално предателство."Е па тоя ненормалник ... Македония имаше 30 години, да каже, че иска да е едно с България, но не го направи. Македонците все още си получават българско гражданство, само с една молба. Северна Македония е на север от областта Mакедония.То и румънците казват на Северна Добруджа просто Добруджа, ама никой не е седна да прави драми ...

207

Анонимен

преди 5 години

Това име "Северна Македония" е лош вариант за България."Северна Макединия"е на север от Гърция.На север от България се намира само Румъния.Ако БГ-политици приемат това име, това означава, че Македония няма нищо общо с България. Така България окончателно се отказва от сънародниците си в Македония.Което е равносилно на национално предателство.

fallback