Снимка: БТА
fallback

Десетки хиляди привърженици на консервативната опозиция протестираха пред главната сграда на македонското правителство в столицата Скопие с искане за предсрочни избори, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Партията ВМРО-ДПНЕ, който управляваше от 2006 до 2017 г., организира голяма антиправителствена демонстрация снощи против едногодишното управление на лявото правителство и иска предсрочни избори да бъдат свикани през март или април догодина.

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно, съсипало е икономиката, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява, както и че е навредило на националните интереси, преговаряйки с Гърция за възможно ново име на страната, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Значи в момента България се опитва да играе троянски кон на Брюксел и нато в Македония. Целта е в тази малка държавица тия две организации да си постигнат аспирациите, и нито едната нито втората се отказва да подкрепя комунистическата теза че има македански народ и македонски език. Желевчето като призна тая държава извърши полугаване на българската история на Македония и националните ни интереси. Ако България се съгласи с предлаганото от уса име северна Македония, това са пряко териториалниПирин

46

sisa

преди 5 години

kakvo e ob6toto mejdu makedoneca i bugarina hahahaha tapotata

45

Анонимен

преди 5 години

Да се отричаш от корените си значи да се отричаш от родителите си. Погледнете какво е написано в Библията за хора, които не почитат родителите си. Македонците така и не разбраха тая проста истина и ще има още много да патят.

fallback