Снимка: visualhunt.com
fallback

Гръцкият парламент прие закон, който позволява на хомосексуалните двойки да отглеждат деца.

"За" новия закон гласуваха 161 народни представители, а 103 бяха "против". В пленарната зала имаше общо 264 народни избраници от общо 300 депутати, колкото наброява гръцкият парламент.

Законопроектът бе подкрепен от представителите на управляващата партия на премиера Алексис Ципрас СИРИЗА и левите опозиционни партии. Основната дясна опозиционна формация Нова демокрация гласува против предложения закон.

"Това е една много малка крачка от страна на правителството, което обеща много неща", каза известният гръцки хомосексуален активист Григорис Валиантос, който се счита за ветеран на тази кауза в страната.

"Обикновено се твърди, че гръцкото общество е доста консервативно, но в крайна сметка стана ясно, че не е чак толкова консервативно", каза от своя страна друг известен хомосексуален активист - Лео Каловирнас, цитиран от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

До 81

преди 5 години

Не харесвам нито Путин, нито гейовете.Стига с тая пропаганда, че който не ви одобрява извращенията бил русофил.Напротив-русофоб съм.

76

Анонимен

преди 5 години

И за какво са им деца? Първо е ангажимент, който си е чисто женска работа, второ отглеждането на деца е свързано само с проблеми. Имам две -на 2 години и бебе и нямам миг спокойствие. Огромно напрежение е.Търпя ги щото са си мои.Чужди никога не бих гледал.

75

Анонимен

преди 5 години

ХА-ХА-ХА,направо с *** по главата на нашенските плямпала дето само псуват "еврог..ейски"съюз и бленуват за Евразия,а пък те на комуниста Ципрас и ЛЕВИТЕ са ЗА гейските родители!!

fallback