Снимка: "Курир"
fallback

Радолюб Ристич на 28 години от сръбския град Куршумлия не може да си излежи присъдата от 20 дни затвор, защото личната му карта е повредена и той от дни се мъчи да докаже самоличността си.

Ристич отишъл в затвора в Прокупле, където да изтърпи присъдата си, постановена му заради пътно-транспортно произшествие, но бил върнат от портала заради повредената си лична карта и така мъжът от дни напразно се опитва да докаже, че това е той и да влезе в затвора.

Ристич казва, че неотдавна карал кола без шофьорска книжка и бил спрян от полицията, пише сръбският вестник "Курир".

"Глобата е 20 000 динара, но казах на съдията, че нямам пари да платя и бях осъден на 20 дни затвор. Получих призовка да се явя на 23 март в затвора в Прокупле. Купих си цигари, шоколади и сокове и отидох на портала на затвора. Поискаха ми личната карта и казаха, че не изправна, защото е повредена", разказва мъжът.

"Казаха ми, че в такъв случай не мога да вляза, защото трябва да докажа кой съм. Предложих им военната си книжка, но не я приеха. Нямам международен паспорт, нито шофьорска книжка. Понеже бях похарчил всички си пари, за де се подготвя за затвора, вкъщи се върнах на стоп", обяснява Ристич.

Той казва, че упорито се опитва да влезе в затвора, но безуспешно.

"Питах мога ли да подам молба за нова лична карта и да им занеса удостоверението, но те казаха, че не може. След това отидох в полицията в Куршумлия, но те казаха, че не могат да направят нищо, докато не направя ново нарушение", разказва Радолюб.

Затова мъжът цял ден опитвал да направи някакво нарушение, за да го задържат.

"Пресичах улицата не на пешеходна пътека, карах се с полицаи, но без успех. Тотално ме игнорираха. Не искам да дойдат да ме вземат, като че съм престъпник, когато получат заповед. Това е срамота, но в затвора продължават да не ме приемат", казва отчаяният млад мъж.

"Казаха ми: "Кой знае кой си ти, трябва да имаш документ със снимка, иначе може който и да е да дойде и да излежи присъдата на друг". Ама да не съм луд да чукам на портата на затвора заради друг", разочарован е Ристич.

Той все пак се надява, че решение ще бъде намерено и няма да се стигне да това той да бъде задържан заради неявяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

БАЧКАТОР

преди 6 години

Каква сръбска драма... потресен съм ,покъртен съм...

7

Анонимен

преди 6 години

И нашите Галеви така не ги приеха даже с ескорт ги изпратоха до границата да не би да решат да се върнат и пак да тропат по портата.

6

Гурбетчия

преди 6 години

До Анонимен 1 Питаш няма ли шофьорска книжка,ами няма-нали затова са го осъдили?Четете първо и после коментирайте.

fallback