Снимка: Reuters, архив
fallback

Достойно решение за проблема около името е онова, от което няма да се срамуваме. Слятото име не е това. Уверен съм, че Гърция има много сериозен дългосрочен стратегически интерес Република Македония да бъде близък съюзник, да бъде част от ЕС и НАТО, е заявил македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от македонските вестници.

Oще по темата

Той посочил, че Македония и Гърция са съседи и винаги ще бъдат такива.

Ако намерим достоен начин да превъзмогнем този проблем, това ще бъде много важно за бъдещето на Македония, заявил още ръководителят на македонската дипломация, съобщава в. "Нова Македония", цитиран от БТА.

Разпадането на Македония ще доведе до Велика Албания. За това предупредил бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис, пише в. "Вечер".

По време на представянето на новата си партия Варуфакис изтъкнал, че спорът между Македония и Гърция за името е свързан със създаването на Велика Албания. Необходимо е да се разбере, че най-голямата заплаха от нашия съсед не са демонстрациите за Александър Велики, а самото разпадане на държавата, заявил Варуфакис, цитиран от в. "Вечер".

Варуфакис пояснил, че има въоръжени албанци в Тетово, които са готови да поделят Македония с логиката да бъде създадена Велика Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 6 години

До Никола Димитров,ФАНТАСМАГОРИЯ при това ВЕЛИКА,от Бардовци-лудницата в Скопье до локвата Дойранско езеро,не за друго ами защото другото ще им го вземат албанците!

44

Анонимен

преди 6 години

"Достойно име от което не се срамуваме"казва НИКОЛА ДИМИТРОВ който иска да си биде горд етнички македонАЦ-аз го знам името-JУжна СрбиJA!!Само това име би било гордост за тия ЕНИЧЕРИ СКА..НИ!!!

43

Анонимен

преди 6 години

МИ ТЕ НАЛИ СИ БЯХА ЮЖНА СЪРБИЯ, НЕ ИМ ЛИ ХАРЕСНА ТОВА ИМЕ?преди 80 години пного си го харесваха.

fallback