Снимка: Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск обсъдиха очакванията от лидерската среща ЕС – Турция.

В разговор, който предшества работната вечеря днес, двамата подчертаха важността на срещата с президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган.

Oще по темата

"Както неведнъж съм заявявал, за България е важно да има добри отношения със своя съсед. Добрите отношения са важни и за ЕС заради овладяването на миграционния поток, който създаде много проблеми на Съюза през последните години", посочи българският министър-председател.

Борисов подчерта, че България е заинтересована от нормализирането на диалога между Анкара и Брюксел и ще се опита да допринесе за постигане на разбирателство, което разрешава, а не създава проблеми.

"Идеята ти за тази среща като възможност да бъде възстановен диалогът с Турция е чудесна и се цени високо от всички, с които съм обсъждал темата", каза на премиера Борисов председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Той посочи, че са натрупани много въпроси, които трябва да бъдат обсъдени, и най-добрият начин за разрешаването им е диалогът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

много мило

преди 6 години

трениране на прегръщане с мъже е секаш се готви да си изтиска хемероид на некой средън мъжки крак

29

анонимен

преди 6 години

и всеки идва с отделен самолет а ние плащаме сметката и увеличената вноскавьн бьлгария от нато и ес защото за нас няма живот ще хрантутим безделницитебезкраи а ние ще умираме от болести и мизерия

28

ОТВРАТ

преди 6 години

Да се махаме от ЕВРО.ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ

fallback