Снимка: Pixabay
fallback


Посещението на българския президент Румен Радев в Македония бе първото такова на високопоставен български представител след взаимната ратификация на договора за добросъседство. То затвърди създалия се добър климат между София и Скопие.

Това коментира Мирослав Ризински от Българския културен клуб в Скопие в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Oще по темата

"Нещата се движат в правилната посока. Изказването му обаче, че България няма да приеме географско определение в името на Македония бе пресилено, като очевидно има разминаване в позицията на българския президент и правителство", посочи гостът в студиото.

"Очевидно е, смята Ризински, че Радев не може да говори от името на България по въпроса за името на Македония, тъй като България е парламентарна република", каза Ризински.

"Самият спор не е толкова в самото име, а в идентичността, като притесненията на Атина са насочени към самата същност на македонизма като идеология", настоя той.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 6 години

За какъв македонизъм става дума.Още няколко години и Македония няма да я има.Ще има велика Албания.Те не могат да оправят собствената си страна,за какви претенции говорите?Техните претенции са като българските-България на три морета и т.н.И като стане на три морета,с какво ще я заселим?С ***?Да не говорим как ще я отвоюваме-трябва да ни я подарят,като свободата.Моделът на Турция е притеснителен-силна икономика и имперски претенции.Ще целувате руски *** пак,ама предтелите не ги обичат.

112

Младши

преди 6 години

Каква национална идентичност може да имат македонските Българи? А македонските шиптари и македонските власи- каква??? Това са основните народи на Вардарска България- за македонските гърци даже и не питам!

111

Анонимен

преди 6 години

Резидентът Радев се изказа неподготвен, или пък добре подготвен. Отново защити руския интерес на Балканите. Факт.

fallback