Али Ахмети и Румен Радев. Снимка: Прессекретариат на държавния глава
fallback

Президентът Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти. Ние очакваме да премахнем границите между хората, да насърчим приятелството и бизнеса. Това послание отправи държавният глава Румен Радев на срещи с политически лидери, които се състояха в късния следобед вчера.
 
Румен Радев призова политическите лидери в Република Македония да постигнат единство и обединение по отношение на стратегическите цели на страната въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план.
 
На срещите бяха обсъдени и аспекти от двустранните отношения на Република България и Република Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.
 
“Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката”, заяви държавният глава в разговорите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 6 години

Така се превзема една държава без бой президента знае какво прави.м

70

Попивателна хартия

преди 6 години

Другарят президент да не види нещо от Борисов! Къде се завира сега? Тръгнал и той да оправя нещата с македонците и да ги вкарва в НАТО! Най-много да забърка някоя каша и да развали добрите отношения с тях, които създадоха вече премиерите на Македония и България!

69

Анонимен

преди 6 години

До 69 Против географското понятие в името Македония се изказа г-жа Захариева ,още лятото!Ако не вярваш има го в тубата с интервю с македонски журналист!Явно Президента Радев е инструктиран от Външно ,преди посещението си!

fallback