Снимка: архив, Reuters
fallback

Градският транспорт в македонската столица от днес е безплатен. Това е една от мерките против замърсяването на въздуха, предаде агенция МИА.

Оставете автомобилите и използвайте градския транспорт, призова кметът Петре Шилегов,

Поради замърсяването на въздуха над нормите през два последователни дни в града отново бяха въведени в сила съответните мерки. Това става за трети път тази зима.

Освен безплатния градски транспорт сред мерките са и спиране на всички строителни дейности, интензивно чистене и миене на улиците.

Обявените мерки са в сила до нормализиране на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

15

преди 6 години

гърми се тогава

14

Анонимен

преди 6 години

Защо аз който съм 4-то поколение в София да си купувам зелен билет за 1 лев? Които са в излишък да си купуват! Аз не съм отишъл никъде да правя навалица а и няма къде да отида нямам село! Ако имах село никога нямаше да стоя в пушилката и навалицата. Но такава ми е съдбата. И двамата ми прадядовци са Софиянци. Така ми е отредила съдбата.

13

Анонимен

преди 6 години

на много хора не им се свиди левчето за зеленият билет, ама отишъл съм на работа с колата и на обяд научавам че днес било със зелен билет... каква полза? вече съм дотътрил колата.Отделно като знаеш че ефекта ще е нулев, ти е все тая, караш си и не ти дреме!На вън е 12 градуса, някой да видя някъде да мият булеварди? да събират наслоеният черен сняг в края на пътя, простиращ се по цялата му дължина?Виждам само прах, много прах, която няма как да не вдигаме с автомобилите.

fallback