Снимка: Reuters
fallback

Ново земетресение разлюля Гърция във вторник вечерта. То е усетено и в България и Македония.

Земният трус с магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер е регистриран в 19.36 ч. българско време, съобщава Европейският сеизмологичен център, цитиран от Нова тв.

Oще по темата

Епицентърът му бил на 10 км североизточно от границата на Гърция с Македония при Стар Дойран, на 8 км северно от село Патарос и на 144 км югоизточно от македонската столица Скопие.

Земетресението е усетено силно по високите етажи на жилищните сгради в Благоевград.

Рано във вторник сутрин южната ни съседка бе разлюляна от трус с магнитуд 5.2 по Рихтер. Епицентърът бе на около 160 км южно от София, на територията на Гърция, в района на Дойранското езеро.

Това бе най-силният от серия от около 10 труса, които бяха регистрирани в нощта срещу вторник в южната ни съседка. Те бяха с магнитуд между 3.3 и 4 по Рихтер. Земетресението с най-голяма сила от 06.24 часа бе усетено и в Македония и в южната част на България.
.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Додо

преди 6 години

То е усетено и в България и Македония.============Моля ви, дайте определение за Македония! Или може би сте имали предвид Бивша Югославска Република Македония (БЮРМ)? По начина, по който сте стипулирали изречението звучи провокативно и се създава объркване подобно на това, което би предизвикало например изречението То е усетено и в България и в Шопско! Или може ни пък нечувания ви антибългаризъм е обусловен от желанието ви да си заработите стипендията от фондация Отворено Общество?

10

Подсладители клатят

преди 6 години

Земетресенията в АЛжир /около 5.09 по Рихтер и по слаби и тези около Атина предупреждават че Са презобили ДОналд Тръм с спец подсладители.Препоръчват почивка далече от нагли пиар наркомани и никакви исказвания /...

9

Марков астропостов&a

преди 6 години

Ало, анонимния#3, кое море, бре?! Черно ли? Ти видя ли го? "Десетки метри"? Пробвай да смениш дрогата- ти и оня, дето"вижда"Нибиру!.. А най-добре сменете и мястото си за изява- има толкова инфо за психопати из Мрежата- все ще се намери трибуна и за вас!..

fallback