fallback

Общ преглед

"Жителите на село Лазарево, община Зренянин, селото в което на 26 май 2011 г. беше арестуван генерал Ратко Младич, побесняха след обявяването на доживотната му присъда и го обявиха за национален герой", пише сръбското електронно издание "Srbija Danas".

Oще по темата

В репортаж от Лазарево изданието твърди, че местните жители направо боготворят Младич и имат намерение да нарекат една от улиците в селото на името на сръбския генерал.

"Харадинай го пуснаха, докато Младич го осъдиха на доживотен затвор. Това не е никаква справедливост, след като остави кръволоците на свобода!", смятат селяните от Лазарево, тъгувайки за генерал Младич, цитирани от агенция "Фокус".

А за уважението на местните към бившия лидер на босненската сръбска армия доказателство е и написаното на няколко места име на селото "Младичево", в чест на Ратко Младич. Както и залепените плакати на табелите на селото с надписи "Ратко е герой".

Както Dnes.bg съобщи, бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе осъден на доживотен затвор от Международния наказателен трибунал в Хага, който го призна за виновен по 10 от общо 11 обвинения, сред които геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

"Заради извършването на тези престъпления съдът осъжда Ратко Младич на доживотен затвор", обяви председателят на съдебния съвет Алфонс Ори.

Ратко Младич е смятан за отговорен за военните престъпления по време на войната в Босна, за обсадата на Сараево, при която загинаха повече от 10 000 души и за избиването на мюсюлманите в Сребреница.

Младич бе издирван дълги години за престъпленията си и бе арестуван на 26 май 2011 г. в село Лазарево. След това бе предаден на Трибунала в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Shopp™

преди 6 години

До Един българинМало умник, пътят от София до Калотина е ОБРАЗЦОВ.А на границата сръбския *** джвакаше дъвка и праеше балончета, докато правеше паспортна проверка. Србия в момента е много зле.Само руския тролетариат джвака некви други пропагандни дъфки.

80

Анонимен

преди 6 години

Национален герой на Сърбия. Свалям ти шапка, Генерале. Ако Нато не те бяха посочили за виновен, трябваше още утре да се разформироват. Затова те осъдиха. Но Бог всичко вижда.

79

Анонимен

преди 6 години

Този трибунал да погледне поне с едното око какво се случва и колко хора загинаха в една европейска страна и от тях много деца избити и осакатени . Този ужас , който продължава и за който много хора се правят че не съществува и не искат да знаят . Това става в рамките на една държава , но там има много виновни и ужасът трябва да спре и виновните съдени . Иначе се поощрява съживяването на фашизма и унищожаването на хора .

fallback