Снимка: Reuters, архив
fallback

Турция възнамерява да създаде собствена космическа агенция за обезпечаване на сигурността на страната, заяви премиерът Бинали Йълдъръм по време на церемония за откриване на завод за производство на части за хеликоптери в окръг Ерзурум, съобщи БТВ.

"Решението за създаване на космическа агенция беше взето с цел да обезпечим развитието и сигурността в републиката с помощта на космическите и авиационните технологии, както и за установяване и използване на природните ресурси за благото на народа", отбеляза той.

Йълдъръм добави, че законопроект в тази насока е внесен за разглеждане в парламента.

Турция работи и по други изключително амбициозни военни проекти, сред които – за собствен самолетоносач. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Еее като почнете да припадате Турция та Турция.Като ви чете човек коментарите ще си помисли,че е нещо невиждано.Като отвори интернет и види снимки наживо от там и му става ясно,че всичко е едно характерно за географското положение пъчене и дуене.Да, някои хотели са добри,имат красиви жени-(не всички!) и тва е общо взето.

29

възмутен

преди 6 години

Политиците с лобирането за самолет създават конфликт на интереси. Да вземат пример от Турция какво прави. Алчните политици трябва да създават блага за населението а не конфликти.

28

стига беее

преди 6 години

Турция ВЪЗНАМЕРЯВА.....,МЕЧТАЕ за самолетоносач....Когато тези неща станат факт тогава пийкистанците да се пенявят.Не всички намерения и мечти се осъществяват.Всичко се мени ,всеки ден.Никой не знае какво ще му донесе утрешния ден,затова малко скромност не е излишна.

fallback