Снимка: архив, Reuters
fallback

В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. Това се случва след седем години на рестрикции в замяна на външни заеми, като в страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. "Та неа".

Изданието упреква за това правителствената лява партия СИРИЗА, като припомня, че преди да дойде на власт, бе поела ангажимент да върне минималната месечна работна заплата до стойности от 751 евро, но в крайна сметка създава едно ново поколение работещи с годишен доход под прага на бедността.

Това е нов отчайващ феномен, който цари на пазара на труда. Става дума за тенденция, която все повече завладява страната. Тя се налага от сегашното коалиционно правителство, представено от двете партии СИРИЗА и Независими гърци.

Неговото управление показва, че гъвкавите назначения и форми на заетост са изчезнали и че наред с бедните пенсионери и социално изолираните на път е да се появи и едно поколение от работещи със заплати от по 200-300 евро на месец.

Най-впечатляващото е, че същите тези работещи са на възраст от 20 до 29 години, тоест категория от хора, където безработните достигат 37,7 на сто, а по този показател страната е на втора място в Европа след Испания, пише изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 6 години

С Черноморието нещата изглеждат още по-зле!Поне във Варна е така.Плажовете са празни!Такова чудо не го е имало,откакто съм във Варна,т.е,от 1960 г.Заведение,до заведение,наредени едно до друго,в средата на Юли-празни и празни и тук-там,полупразнО заведение!Тъпоумието на алчността е направо невиждано - в момента на крайбрежната алея се стри някакво грандиозно заведение,наречено "кръчмата"(такова има на около 300м.от него),а същото време,точно срещу него са наредени няколко заведения,ПРАЗНИ!

55

Васо

преди 6 години

Това, че в Гърция се появили бедни гърци няма да излекува нашата бедност. Няма да я направи и по- поносима. Както и това, че някои от гръцките семейства нямало да отидат на почивка по техните си острови, няма да ги замени с наплив от български семейства получили увеличение на минималните заплати. Ама поръчкови и тенденциозни статии още ще се пишат.

54

Анонимен

преди 6 години

Че то и при нас е така, отидете по морето и вижте кой за колко работи, масово е минималната заплата, защото се разчита на бакшиши на туристите.Всеки със собствен бизнес там се води на минимална да не плаща много на държавата.накрая излиза средна заплата 400лв за черноморието, простият работник си ги взима, а шефството си пълни дюшеците за зимата.

fallback