Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нови карти на Национален институт по геофизика, геодезия и география показват, че сеизмичността на Балканите се увеличава. Това обаче не бива да ни плаши, защото България не е на територията на разлом, смятат специалистите.

Проф. д-р Емил Ботев очерта два региона - около о-в Лесбос и около Вранча в Румъния. А според д-р Светослав Симеонов сградите у нас могат да издържат трус около 7-8 степен.

В репортажи от Русе и Стражица вижте какво си спомнят хората за двете големи земетресения. В предаването и разказ за къщата-симулатор на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Йордан Иванов геолог

преди 6 години

Има исключително тежки увреждания на сеизмичната охрана причинени от жестоко вредни скенери монтирани на автомобили ,вместо доказано безопасни жълти фарове.ДА помоля колегите от БАН да наредят пълна забрана за движение на автомобили с включени скенери денем и нощем./лед, ксенонДА се спазва забраната за движение с включени фарове денем.НАгли престъпници се подиграват на милиони водачи на МПС като ги принуждават да увреждат земята с включени фарове денем .автомагистрала Тракия уврежда жестоко

18

Анонимен

преди 6 години

Това е защото кой ли не се опитва да ни изклати на Балканите

17

Анонимен

преди 6 години

Верно е това което пишат, за София се очаква 10-12, най много до 15 степен до есента най късно зимата. Добре че са медиите та да получим верна информация

fallback