Снимка: архив, Reuters
fallback

Масови проверки се провеждат в Гърция за издаване на касови бележки. Съгласно промените в наредбата за санкции се глобяват и клиентите, които не изискват бележки при ползване на услуги, съобщи БНР.

Препоръчва се запазването им до отдалечаване от магазините.

Минималната глоба за клиент е сто евро.

От финансовото министерство предупреждават, че често при покупки търговците свалят цената на стоките, ако клиентът плати без бележка.

Инспекторите често са цивилни и следят за спазване на закона в търговските обекти, след като клиентът е напуснал касата.

Голяма част от глобените са чужденци, които не подозират, че пазаруването ще им излезе със сто евро в повече.

Глобите за търговците са от 5 000 евро до отнемане на лиценза.

Във всички заведения за обществено хранене, магазини и места за услуги са поставени табели: „Клиентът не е задължен да плати, ако не получи касов фиш“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Черен терор има

преди 6 години

Нагли терористи чрез ДМК принуждават милиони гърци да вземат касови бележки носители на "Черна и сив а магия"Целта е намиране на убежищата на хората и обемно прецакване на милиони вкл туристи.Като знаем Касовите апарати " с а НАГЛО ПРЕСТЪПНА ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНА техника.Чрез тях се декодират обемно купувачи и продавачи и се намаркирват тежко терористични инфо комплекси във всяка стока поотделно поименно за всеки клиент/следят обемно жертвите през лични и банкови карти/

8

Ссср

преди 6 години

А бе що шъ ни учат тия гърци как да живеем,как сте ми излезе после евтин ремонта в къщи,кък моя шеф сте ме осигурява на 4 часа и сте работа 12,кък сте си продам катализатора на колата,кък сте си купувам дрехи втора употреба кък сте бутнем къщите на ромите,кък сте съм щастлив у панелката....

7

До велики ЕС

преди 6 години

Там апаратите могат и майчиното си мляко да изпеят, свързани са с НАП.Ходил съм в бензиностанция на другия ден и съм получавал касова бележкаот предишния.

fallback