Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters
fallback

Това, което се случва в Македония, вече не е само македонски проблем, а проблем на всички нас, които живеем тук, заяви сръбският премиер Александър Вучич.

Oще по темата

Той призова гражданите на Македония да решават проблемите по мирен начин, предаде РТС.

Александър Вучич е разговарял по телефона снощи с лидерите от региона за ситуацията в Македония, включително и с Бойко Борисов, лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и председателстващия парламента на Албания Илир Мета. В тези разговори е било заключено, че успокояването на ситуацията е единственото възможно решение.

Според Вучич гражданите на Македония добре знаят и уважават начина, по който Сърбия се е отнасяла към гражданите на Македония, но и към държавата Македония.

По думите му това вече не е само македонски проблем, а става "проблем на всички нас, които живеем тук и е по-добре веднага да прекратим всички проблеми и да осигурим мир и стабилност за нашите деца".

"Моля всички в Македония – и тези, които са мои познати, някои и приятели, но и онези, които не познавам, да приемат това послание като добронамерено и отново да настъпят мир и сигурност за всички граждани на Македония, а в Сърбия винаги ще имате предан и искрен приятел", подчерта Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

do 70

преди 6 години

Думата "славяни" е измислена едва през 1532г от хърватина Винко Прибоевич, раздута от абатът Мавро Орбини и пренесена у нас през 18-ти век от Паисий.

67

куртуво конаре

преди 6 години

а не бате македония е ваш проблем,вие я сосдадохте сега се оправяйте сами

66

Анонимен

преди 6 години

няма 'велика албания', има албания в нормални граници. това е последната държава, която не се освободи нормално - части от техните етнически земи са в сърбия и македония и до ден днешен. а проблемът косово ще го има, защото наистина част от тази квазидържава винаги е била сръбска, а другата винаги е била албанска. сега просто с помощта на сащ албанците освен своите, заграбиха чужда земя - същото, което направиха сърбите с ссср и преди това с русия. а ние сме определено най-глупавите и неразбрали

fallback