Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Македония е част от новата история на България. Мнението, че това е един народ в две държави, постепенно отшумява. Това виждане се промени. В момента политическото положение в Македония е толкова възпалено, защото ферментира националното им съзнание. Ако за Гърция и Турция можем да си премълчим, тук вече ние трябва да излезем с позиция, настоя в студиото на "България сутрин" политологът и изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

Oще по темата

Според другия гост в студиото професор Михаил Константинов, експерт по изборни системи, трябва да помислим за интересите на македонците с българско самосъзнание и гражданство.

"Македония се намира в трагедия от грешки. Трябва да се погрижим за нашите българи там. Но трябва да има буферна зона между нас и Албания. Европа, в момента, не е съгласна да променя границите на държавите, но югозападната ни съседка се е разпаднала политически", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Гостите бяха единодушни, че гражданска война в Македония е напълно вероятна.

И добавиха, че бъдещият кабинет "Борисов 3" ще е изправен пред трудната задача със справянето с напрежението по западната и по южната ни граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

А аз си мисля,дали западните господари не разпалват този етнически конфликт в Македония,като модел и начален пунк,за разпалване масово на такива конфликти из цяла Европа,с цел ,поради страха от една тотална етническа война,да се тушира обхваналото ЕС движение,за масови "екзити" и приемане веригите, на една федерализирана Европа - както се казва,роб,но жив,вместо свободен труп!!!

21

Географ

преди 6 години

Дали българо-албанската граница ще минава при Гостивар, по Вардарот или при Ключ, зависи само от акъла на античките македонци!

20

За всичко се плаща

преди 6 години

Един ден за всичко се плаща. От 1991 до ден днешен македонските власти оплюваха България, българите, историята ни, културното ни наследство, разбиваха паметни плочи на български войници загинали за тяхната свобода. Сега им предстои да разберат какво е това ислямизация и албанизация. Един ден разбираш кои са ти истинските приятели ... но когато вече е късно и шиптарите са ти застанали изотзад ... а ти си в партер.

fallback