Раненият председател на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Снимка: Reuters
fallback

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президент Георге Иванов, съобщи пресцентърът на партията.

Oще по темата

По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие, и призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов.

От своя страна президентът на Македония Георге Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонни разговори и с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

От българска страна ще продължава постоянното наблюдение на процесите в Република Македония, въпреки че към момента няма непосредствени рискове за нас. Това е оценката на ситуацията след консултативна среща в МВР с участието на вицепремиера Стефан Янев, вътрешния министър Пламен Узунов и ръководителите на структури от сектора на сигурността. 

Над 70 души бяха ранени при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 6 години

Най смешно ми беше когато един от протистиращите изригна Георги Иванов да стане цар на Македония както сме били!Симеон Сакскобургготски ви цар братя не го ли знаете учете история !!!

74

Манолски

преди 6 години

убеждавам се, че ББ е част от световния заговор за глобализация, загуба на национално самосъзнание и вменяване на чувство за безродност. Квото и да стане той все зове за мир и любов. Свободата Санчо е на върха на копието, а мир и любов без свобода не става, Г-н кандидат премиер номер 3 след като вече 2 пъти дезертира от властта по супер позорен начин :)

73

мда

преди 6 години

Бойко както винаги го отрича самото време.Вчера същия калпазанин зовеше за бой по всички .Днес, демокрацията била ненасилие . И преди Живков изпадаше в смешни ситуации ,но Борисов просто е без аналог.

fallback