Снимка: архив Reuters

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който се намира във Виена и се очаква да се върне в Скопие след полунощ, призова за спокойствие, съобщи "Фокус".

Още по темата

В поста на Груевски във Facebook се казва: „Насилието не е решение, необходимо е успокояване на страстите. Народът не трябва да се поддава на провокациите на СДСМ и на тези, които искат да пратят държавата в още по-дълбока криза. ВМРО-ДПМНЕ ще се противопостави на всички антидържавни действия на СДСМ чрез правни и политически, но демократични средства“.

Малко по-рано тази вечер протестиращи нахлуха в сградата на парламента на Македония в столицата Скопие, след като социалдемократите и етническите албански партии гласуваха да изберат етнически албанец за парламентарен председател, предадоха световните агенции.

Националисти, разгневени от този развой на нещата, са проникнали в основната зала на парламента, уточнява Ройтерс, цитира БТА. Според ТАСС демонстрантите са стигнали само до фоайето, но се опитвали да влязат и в пленарната зала.

ДПА и Франс прес посочват, че нахлулите в сградата са поддръжници на бившия премиер Никола Груевски и на партията ВМРО-ДПМНЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase