Снимка: архив, Reuters
fallback

"Върху бедните падат тежестите от реформите в Гърция", пише германското сп. "Фокус".

Гласоподаватели на Ципрас се надяват, че премиерът ще обложи с данъци най-сетне богатите, се казва в кореспонденция на сп. "Фокус" от Атина под заглавие "Само бедните плащат за реформите", отбелязва гръцкото издание Нюз.ин.

Ципрас не изпълни обещанието си. От 13-ата пенсия и данъчните облекчения спечелиха и заможните. По-бедните са онези, които ще понесат тежестта на новите мерки за икономии, за които бе взето решение на срещата в Малта. Наред с това пък данъците върху недвижимостите превръщат Гърция в една от най-скъпите страни за притежаване на собственост, продължава списанието и допълва, че съответните данъци са по-високи от тези в Германия.

От друга страна цените на имотите падат, а от това се възползват все по-често чужденци извън ЕС, които миналата година са закупили недвижимости за 250 млн. евро, а заедно с тях са получили и една виза за Шенгенското пространство.

В същото време обаче много гърци са безсилни да си плащат заемите и данъците и по този начин имотите им са застрашени от изземане. Ципрас бе обещал, че няма да даде нито една къща на банкерите, но експресните търгове за имоти в Гърция са на път да станат реалност, пише още германското сп. "Фокус".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Невен

преди 7 години

Малко повече български език ще е чудесно. Недвижимости ... както навремето пак някой коментира няма в българския език, а имаме недвижими имоти.

7

до 5

преди 7 години

Либерасти в Гърция хахаха В Гърция почти винаги управляват социалисти.Рядко и за кратко до власта достигат демократи,които се опитват да оправят кашите на социолистите,и комунисти които забъркват още по големи каши.Сега управляват кредиторите,а комунистите действат на място.Едно време като са идвали милиардите от Европа,някои са намазали повече от другите,а Ципрас иска всички заедно да връщат парите.Тоест който е крал много ще се оправи,другите да му мислят.

6

Мънго Джери

преди 7 години

Комунистите винаги се "борят" срещу капитализма и богатите. Реално и напрактика обаче борбота им е да станат точно такива! Я ги вижте "хубавците' - върхушката на БСП, там са все милионери !

fallback