Снимка: архив, Reuters
fallback

Политици от Египет, Ирак, Мавритания и Тунис се присъединиха към международното осъждане на Нидерландия, след като последната не позволи на двама турски министри да проведат митинг пред местната турска общност в Ротердам, пише Daily Sabah, цитиран от "Фокус".

Генералният секретар на една от тунизийските политически партии Аднан Мансар заяви, че нидерландският отказ да бъде дадено разрешение за кацане на самолета на турския външен министър Мевлют Чавушоглу е "провокативен" и "агресивен".

Oще по темата

Известният в Египет опозиционен лидер Айман Нур описва действията на Нидерландия като "неприемливи".

Бившият вицепрезидент на Ирак Тарик ал Хашими написа в социална мрежа, че опитът на турското правителство да разясни предлаганите от него промени в конституцията е демократичен и обвини европейските нации, че реагират по "тоталитарен" начин.

Представителят на Мавританската организация "Национален форум за демокрация и единство" Велед Едди заяви, че това е една "странна блокада".

В събота нидерландските власти не дадоха разрешение на самолета, с който турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пътуваше към страната, за да агитира в полза на референдума за конституционни промени през април в Турция, в събота вечерта не позволиха на министъра на социалните работи на Анкара, Фатма Кая, да влезе в турското консулство в Ротердам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 7 години

И какво?Ердоган се развика и вдигна рейтинга на Вилдерс,което не е в полза на мюсулманите,напротив.Обаче... се създава хаос в Холандия.Но познавам холандците,те са толерантни и няма да се скарат със мюсулманите.

45

DarkLord

преди 7 години

Време е европа да има истински лидери в тези времена - за съжаление начело са гейове.

44

ФА

преди 7 години

Явно е време и ние да започнем да командваме страните, в които има български имигранти. Като ще е гарга, да е рошава.

fallback