Заведението на Босфора, където стрелецът уби 39 души. Снимка: Reuters
fallback

Българската гражданка, пострадала при атентата в Истанбул, е оперирана и настанена в интензивното отделение на болница в турския мегаполис, обяви българският посланик в Анкара Надежда Нейнски.

"Тя е оперирана, състоянието й тепърва се уточнява, така че по-късно ще мога да дам повече подробности. Момичето е младо. Дошло е от Норвегия, където работи, за новогодишната нощ със своя приятелка. Била е простреляна", посочи дипломатат пред Нова тв.

Тя добави, че знае името на пострадалата ни сънародничка, но не пожела да го оповести от морална гледна точка.

"На този етап нямаме данни за други пострадали българи. За съжаление информацията все още не е абсолютно пълна, защото има 39 загинали, от които обаче са идентифицирани 21 човека. 16 от тях са чужденци. От тези 16 нямаме данни за загинали българи, слава Богу", заяви Нейнски.

Тя обърна внимание, че телефоните на генералното ни консулство и на посолството ни са много натоварени, затова хората, които търсят информация за свои близки и приятели, не трябва да се отказват, ако не успеят веднага да се свържат.

"Апелирам българите, които посещават Турция да бъдат много внимателни. За съжаление живеем в много опасен свят и 100 % сигурност никога не може да има, но се прави, каквото е по силата на държавата", каза още Надежда Нейнски.

По-рано днес МВнР пусна телефон за връзка с българското Генерално консулство в Истанбул: + 90 533 383 64 14.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 7 години

OT KOMENTARITE SE RAZBIRA 4E BALGARIQTA E PRED BALGARSKA PROLET. VIJDA SE 4E 90% OT TEZI KOITO SE SMQTAT ZA BALGARI ( A DO KOLKO NAISTINA SA ISTINSKI BALGARI TOVA E DRUG VAPROS) NE JELAQT DA SAJITELSTVAT S OSTANALITE BALGARSKI GRAJDANI. ZNA4I KRAVARITE I TUKA SA POSTIGNALI CELTA... TOVA 6TE E KRAQ NA TAQ DARJAVA KAKTO E TRAGNALO

43

Анонимен

преди 7 години

Така наречената българка се казва Нурай Алиосман.Работи в Норвегия,а родители те и в Швеция.Затова е отишла в Истанбул да посреща Нова година.За това не ни казвайте,че има пострадали български граждани при атентата.

42

Анонимен

преди 7 години

До Кирил Софийски,*** ***, аз съм българин и живея в България. За празниците бях в Босна и Херцеговина, като минавах през Турция и имах дори и престой. Трябва ли всеки да е *** кон с капаци и да не пътува и посещава различни страни?

fallback