Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 16 чужденци са сред общо 39-те жертви, убити във въоръженото нападение в клуб в турския град Истанбул по време на новогодишните празненства, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от Франс прес.

Oще по темата

Той уточни, че досега са идентифицирани 21 от загиналите и от тях 16 са чуждестранни граждани. Други 69 души са ранени и настанени в болница.

Сойлу добави, че нападателят, или нападателите все още е на свобода.

"Търсенето им продължава. Полицията започна необходимите операции. Надявам се, че ще бъдат заловени бързо".

Американският президент Барак Обама изрази съболезнования за нападението в нощния клуб в Истанбул и заяви, че предлага помощта на страната си към Турция.

"Президентът бе уведомен от своя екип по национална сигурност за нападението в Истанбул", заяви прессекретарят на Белия дом Ерик Шулц, цитиран от Ройтерс.

"Президентът изразява съболезнования за изгубените невинни животи и е наредил на екипа си да предложи необходимата помощ на турските власти, както е необходимо и при нужда да бъде уведомяват за развитието на нещата", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

travolta

преди 7 години

Jalko za nevinnite hora,spored gizobilizacite na sultana vajnoto na erdo da mu nama nisto,ako ste na den 1000 coveka da umrat.skoro samo arabski i maymunski tururti ste hodat v puykiya.

32

Анонимен

преди 7 години

Боже колко мъка има по този свят. Как само всички световни терористи като Обама, Ердоган се подкрепят , а нашия клоун Митов и той горкия си подава ***. Еми той в САЩ на това е обучаван. За него християнски ценности не съществуват. Сега се очаква и подкрепа от другите национални предатели като Плевела и Борисов. Вижте от Сидеров никога няма да чуете подкрепа за Ислямиста Ердоган. Докато Ердоган е на власт това чака Турция.

31

Huk

преди 7 години

Ne na Terora.. No way za teroristite....NON Pasaran! Turkiyem....hainler bizi uramaz. Chunku biz Vatan sahibiyiz!

fallback