Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters
fallback

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че по време на посещението си в Москва на 21 декември ще обсъди купуването от Русия на шест изтребителя МиГ-29, съобщи Танюг.

"Преговаряме за купуването на шест самолета. С това ще имаме на разположение десет самолета МиГ-29. Това ще означава значително по-висока степен на сигурност за гражданите", каза Вучич.

В Москва ще преговаряме не само за купуването, а и за ремонта и модернизирането на МиГ-29, добави той.

Премиерът изрази увереност, че самолетите може да бъдат в Сърбия още през следващите три месеца, както и че с помощта на специалисти ще се извърши модернизиране и оборудване с най-съвременни ракети въздух-въздух и земя-земя.

Вучич каза още, че възнамерява да обсъди и въпроса за купуването на руски системи за противовъздушна отбрана Бук.

"Ще обсъдим въпроса за системи за противовъздушна отбрана, евентуално Бук М1 или Бук М2, която ще бъде по-евтина, защото ще я плащаме. Става дума за много добра цена, доста под пазарната, и сме благодарни за това на руснаците", каза премиерът.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Бай Х

преди 7 години

И ние да си купим самолети с ракети земя-земя!

76

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

миг 29, първи полет на платформата - 1979. цена 30 милиона долара /брой според руски източници.сааб 39 гриппен, първи полет на платформата 1998. цена 30 милиона/брой според същите източници. да им е наздраве на сърбите селскостопанската авиация

75

Анонимен

преди 7 години

Хахахаха да купуват *** батали като им е толкова акъла.

fallback