Снимка: Twitter
fallback

Нападението с кола бомба в южния турски град Адана, при което загинаха двама души, вероятно е дело на Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви министърът на труда и социалната сигурност Мехмет Мюезиноглу, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата

Той посочи пред телевизия Си Ен Ен Тюрк, че 21 души са били ранени при атентата, извършен на паркинга пред валийството в Адана. Състоянието на петима от пострадалите е тежко.

Валията на Адана Махмут Демирташ посочи, че има предположения, че нападението е извършено от жена.

Медийният регулатор на Турция - Висшият съвет за радио и телевизия, наложи временна забрана за излъчване от мястото на атентата.

Това е поредното от серия бомбени нападения, разтърсили Турция през последния период от повече от година. Атаките бяха дело на кюрдските бунтовници или на "Ислямска държава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Не даваме свобода на бежанците, да си ходят дома. Натресоха се без никой да ги е канил. Да си отиват да заразяват други народи.

15

Анонимен

преди 7 години

Мигрантските бунтовници да спрат да сеят зараи и да си заминават откъдето са дошли. Никой не ги е канил.

14

Анонимен

преди 7 години

На Ердоган много добре му дойдоха кюрдите. Все Пкк му е виновна за всичко. Така е много удобно. Развързват му се ръцете да избива кюрди колкото си иска.То да бяха само кюрди, той целия народ си тероризира. Щото му били направили преврат и не го искали.

fallback