Снимка: архив, Булфото
fallback

Как така ние крадем, а Гърция не краде българската история, пита в публикация македонският вестник "Дневник", като изтъква, че двете страни членки на ЕС не могат да се договорят чии са македонците.

Българските държавни ръководители през последните два дни не излязоха с никаква реакция на завчерашното изявление на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, че "Македония е гръцка", направено на честване във Воден, пише изданието.

Oще по темата

Мълчанието на официална София след серията изявления на гръцки държавни представители за "гръцкия характер на Македония" на това, че "кръстникът е избрал грешното име за Република Македония" стана вече традиция, твърди изданието.

Това отношение е учудващо, тъй като сред българската политическа, експертна и друга общност съществува единна позиция, че негръцкото население, което живее в Егейска Македония, е с български етнически характер. Такава позиция за българския характер на населението, както е известно, присъства и когато става дума за македонското население в рамките на Република Македония, която се обозначава с тезата "един български народ в две държави", се казва в публикацията.

Българските функционери и особено настоящият президент Росен Плевнелиев са изразявали досега многократно публично позиции, с които официално Скопие е обвинявано че "краде българската история".

На една от срещите си с македонския президент Георге Иванов, проведена в Белград, българският президент Плевнелиев поиска "да престане манипулацията и идеологизирането на историята в Македония", пише още "Дневник".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

ОХРИДСКИ

преди 7 години

До Тукидит Панаиотис.Нещастнико ,всички имена ,които си изброил са имана на древни траки. Чети не само фалшивата гръцка и македонстична история ,но и тази написана от арменци ,египтяни ,перси ,индиици и римляни и тогава ще ти стане ясно ,че наи-древния народ в света са нашите предци траките,създали наи-великата култура и цивилизация ькоято гърци и македонци крадат ,а в главата ти има мармалад.

68

Наблюдател

преди 7 години

Гърция не краде българска история, защото претенциите й са към южна Македония, а нашите - към източна Македония. Освен това гърците нямат претенции цар Самуил да е техен цар и т.н....просто.тии. И въобще България не ви иска, историята обаче си е наша.

67

Анонимен

преди 7 години

ПОЖЕЛАВАМ НА МАКЕДОНЦИТЕ ГРЪЦКО ВЛАДИЧЕСТВО ЗАЩОТО МНОГО СЕ ОБИЧАТ А НАС НИ МРАЗЯТ ТАКА ЧЕ ЛИЧНО АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ТАЗИ НАЦИЯ ЗАЩОТО ЗАРАДИ КЬОШЕТО МАКЕДОНИЯ БЪЛГАРИЯ ГУБИ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ

fallback