Снимка: БТА
fallback

Между мигранти и полиция се стигна до сблъсъци близо до лагер за мигранти в Северна Гърция след автомобилна злополука, при която бяха прегазени сирийска кюрдка и детето й, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Мигрантите се разбунтували, след като линейката, извикана за прегазената жена и 10-годишния й син, закъсняла и поискали полицаите да ги откарат с патрулката си до болница, а те отказали.

Мигрантите блокирали шосето извън лагера, хвърляли камъни по полицаите и подпалили две патрулни коли. Полицията отвърнала със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати.

Обстановката вече се е нормализирала край лагера в Ореокастро, съобщи полицията. Едно дете на 5 години е пострадало леко при сблъсъците.

В Гърция има над 60 хиляди мигранти, повечето сирийци, които бягат от войната в родината си и очакват да бъдат разпределени в страни от ЕС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

БХк

преди 7 години

да идват тука,гърците ще ги излъжат 600 евро на калпак всеки месец плюс безплатно жилище и храна.

7

проф.д-ръ Бай Ганьо

преди 7 години

Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да смеблагодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.

6

Анонимен

преди 7 години

Те винаги хвърлят камънио, нали живеят още в каменната епоха.

fallback