Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Земетресение с магнитуд 5,3 беше регистрирано снощи недалеч от границата на Гърция с Албания. Това съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от ТАСС.

Епицентърът на подземните трусове е бил на 25 км северозападно от Янина и на 215 км югозападно от Солун. Огнището е било на дълбочина от 21 км.

Oще по темата

Представител на гръцкия Геофизичен институт заяви пред Ройтерс, че силата на труса е била 5,2, както и че епицентърът е бил на 12 км северозападно от Янина, край бреговете на Гърция.

Има известни щети по планинската пътна мрежа в района поради падащи камъни, но няма жертви, заяви пожелал анонимност полицейски представител.

Трусът е бил усетен и на остров Корфу в Йонийско море, популярна туристическа дестинация, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Гърция и околният регион често биват разлюлявани от земетресения в морето, като повечето не причиняват сериозни щети, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

До светнат до планинарНе е нужно човек да е на самия епицентър, за да стане свидетел на ужасии. Янина не е чак толкова далеч от Олимп. Имал е късмет човекът.

5

светнат до планинар

преди 7 години

Предполагам като планинар си наясно, че въпросната планина, която си катерил е бая далече от епицентъра на заметресението. Така че отговора на върпоса ти е - нищо.

4

Анонимен

преди 7 години

В бойколандия и без земетресения пътищата се повреждат малко след като талпата пререже лентичката.

fallback