Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Магистралата "Егнатия Одос", за чийто строеж са били дадени 6,5 млрд. евро, ще бъде продадена за 100 милиона.

Приватизацията на националната магистрала, която свързва Игуменица в района на Епир с Александруполис в Тракия, е част от споразумението с кредиторите. Съобщението ще бъде направено в края на септември по време на преговорите с кредиторите за втория преглед на спасителната програма.

В доклада се казва, че сделката между частна фирма и фонда за приватизация на Република Гърция е за 40 години и гръцката държава ще намали процент от таксите.

Любопитно е, че само годишните приходи от една от най-дългите и нови национални магистрали на Гърция са 50 милиона евро, пише "24 часа", позовавайки се на в. "Български новини". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

metan gaz

преди 7 години

Може това може онова ама тая магистрала има осветени разклони система за сигурност чрез камери в тунелите.от козани към игуменица е високопланинска магистрала каквато ние НЕ МОЖЕМ да направим.А тук вечер по Тракия се мъчиш адски да не изтървеш отбивката за пловдив...една табела...и за малко да я изтървеш...тази магистрала я има съществува а не като белене и тем подобни....да им имам кризата на Гърция

25

Анонимен

преди 7 години

Нали действаха за оздравяване - не за подаряване...Явно има план апетитните обекти да се подарят, после фалит и двадесетгодишна криза и намаляване на народа с до 50% заради рязък икономчески срив и безотговрна политика!Планът Ран и ЪТ в Гърция ще се изпълнява след като успешно бе приложен в БГ!А кажете сега, че историята не се повтаря!

24

Анонимен

преди 7 години

до#17:Я се поинтересувай,какво е платено от тези задължения!Номерът с тези "приватизации"(откровени кражби),е да се вдигне шум,около големите задължения,за да се оправдае подаряването им за и долар,след което нещата се затлачват и отлагат някъде в неопределеното бъдеще и така нищо,или почти нищо не се плаща.Разбира,се,през това време (без)съзнанието на стадото е насочено на другаде и вече никой не се интересува,какво е станало.През това време следват няколко продажби на "приватизираното"..

fallback