Снимка: ДОСТ
fallback

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изпревари премиера Бойко Борисов с визита в Турция. Днес министър-председателят трябва да проведе среща с турския президент Реджеп Ердоган. От вчера в южната ни съседка обаче вече е Местан, съобщиха от ДОСТ.

Дали Борисов и Местан ще се засекат официално на турска земя не става ясно.

Oще по темата

При вчерашното си посещения Местан обаче се е срещнал с премиера на Турция  Бинали Йълдъръм. Заедно с лидера на ДОСТ на разговорите са били депутатите Шабанали Ахмед и Венцислав Каймаканов.

Тримата са обяснили на Йълдъръм, че ДОСТ не просто осъждат опита за военен преврат от 15 юли, но е била първата партия, която е излязла с официална позиция още непосредствено след нощта на неуспешния преврат.

Делегацията на ДОСТ изразила и "своя респект от демократичната зрялост и култура на турския народ, който се противопостави на противоконституционния преврат".

Местан и хората му пожелали на турското правителство бързо нормализиране на ситуацията.

ДОСТ запознали турския премиер и с политическите цели на партията си, сред които били "задълбочаването и индифицирането на всички аспекти в отношенията между България и Турция".

Освен с Йълдъръм Местан се е срещнал и с председателя на Великото Народно събрание на Турция Исмаил Кахраман, както и с Азиз Бабушчу, председател на Групата за приятелство между Турция и България в турския парламент.

Последната среща на Местан била с лидера на Партията на националистическото действие г-н Девлет Бахчели.

Домакините пожелали на ДОСТ успехи в постигането на политическите цели, става ясно от съобщението на партийния пресцентър.

В него се казва и че днес Местан и делегацията на ДОСТ ще участват в официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора. Там ще е и премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 години

Ако бяхме нормална и силна държава, ако службите на външното разузнаване и на вътрешното контраразузнаване работеха нормално и отговорно, ако съдът отсъждаше по право, а не за пари и постове, този измекерин отдавна щеше да излежава 25-годишна присъда за престъпления срещу държавата и народа!

9

да се чете

преди 7 години

Свалки н Турция...

8

Анонимен

преди 7 години

Голямо навеждане ще падне - кой от кой по-ниско! Машаала Баце! И чалга ще ти подарява в знак на вечна дружба!

fallback