Снимка: архив, Reuters
fallback

В Турция бяха приети законодателни промени, съгласно които близо 38 000 затворници ще бъдат пуснати на свобода. Това съобщи турският правосъден министър Бекир Боздаг, предаде ТАСС.

Боздаг написа в Twitter, че тази мярка не е амнистия и се отнася само за осъдени за престъпления, извършени преди 1 юли 2016 година.

На освобождаване не могат да разчитат затворници, осъдени за предумишлено убийство, производство и трафик на наркотици, престъпления, насочени срещу сигурността на държавата и конституционния строй в страната, разгласяване на държавна тайна и правонарушения, попадащи под ударите на закона за борба с тероризма.

През нощта срещу 16 юли група метежници извършиха в Турция опит за военен преврат. В рамките на разследването до момента в страната са задържани 26 000 души, 16 000 от тях официално са арестувани. Други 7 000 са на свобода, но срещу тях се води разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

хаха

преди 7 години

Тоест пускат най голямата ***, за да си вършат престъпления на воля и да облсужват диктатурата на еросран. Тея се връщат 70 годинии назад, а в европа искат да членуват...хахахах ориенталци

15

Анонимен

преди 7 години

Това е обичайния ход на всеки диктатор - пуска криминалните от затвора за да всяват страх сред населението, а пълни затворите с интелигенция. След 9.IX.1944 в България се случило същото.

14

анонимен

преди 7 години

ес да изпрати межд наблюдатели да проверят положението в турските затвории колко са убити ако откажат санкции до дупка

fallback