Снимка: Reuters
fallback

Турция може да излезе от НАТО, тъй като не е усетила подкрепата на алианса след проваления опит за преврат. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу в интервю за Анадолската агенция.

Oще по темата

Той остро разкритикува и ЕС, тъй като съюзът бил изпълнен с антитурски настроения и враждебност спрямо президента Реджеп Ердоган.

Дипломат №1 на Анкара обяви, че ЕС е направил тежки грешки в реакциите си спрямо събитията и може да вини само себе си, ако “изгуби” Турция.

НАТО от своя страна посочи, че членството на Турция не е поставено под въпрос и Анкара може да разчита на подкрепа и поддръжка от страна на пакта.

"Турция е стойностен съюзник, който е допринесъл много за общите усилия на НАТО", се казва в изявлението на пакта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ловец

преди 7 години

Комунистите от пкк са умишлено поддържани от турската армия !!! Ако избият всички комунисти от пкк ловният сезон за турските командоси ще приключи завинаги !!! Ловците не избиват целия дивеч. През размножителния период не го закачат !!! Кюрдите са дивеча а югоизточна Турция ловно поле !!! Руснаците не представляват военна заплаха за Турция !!!Русия беше унижена от 2 милиона чеченци а какво остава за 80 милионна Турция с 600 000 армия въоръжена с модерно оръжие !!!

49

Анонимен

преди 7 години

Заради комплексите на един човек ще страдат милиони.Жалко за обикновения турски гражданин,добри са турците,но с тази подкрепа на такъв тип човек като ердоганчо,си докарват размирни времена.

48

Анонимен

преди 7 години

Турската сапунка няма край!

fallback