Снимка: БТА
fallback

Неизвестни нападатели хвърлиха взривно устройство по сградата на парламента на Косово, пострадали няма, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес, цитирайки местната полиция, съобщава, че устройството е било изстреляно от разстояние.

Според косовски медии двама души на мотоциклет са изстреляли противотанкова граната по сградата.

Полицията отцепи района около парламента.

През последните 10 месеца расте напрежението между партиите в страната с население 1,8 милион души. Опозиционни депутати пуснаха сълзотворен газ в парламента няколко пъти в знак на протест срещу договорено с посредничеството на ЕС споразумение със Сърбия, което дава по-голяма автономия на общините със сръбско мнозинство. В същия период имаше няколко сблъсъка между привърженици на опозицията и полицията, отбелязва Ройтерс.

Вчера сутринта правителството на Косово поиска от парламента да ратифицира погранично споразумение с Черна гора. То се оспорва от опозиционни партии, според които чрез него се отстъпват около 8000 хектара косовска земя.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Пиночет

преди 7 години

А преди намесата на САЩ там живееха СЛАВЯНИМоже би има някъде по света место където америка е занесла демокрация и хората живеят добре???????????????????????????????????

2

Лермонтов

преди 7 години

Явно че тази "бандидска" държава Косово създадена от откраднати териториина Сърбия, с помощта на главата на фамилия Клинтън продължава да сетресе от ВЪТРЕШНИ МЕЖДУОСОБИЦИ !И нейната съдба няма да е по-различна от изкуствено създадената ГДР,която по естествен път се събра с останалата част на Германия!Единственият тумор на картата на света, който остана от неправомерните действияна американската администрация е нещастната Корея, която е насилственодържана до този момент все още разделена!

1

Николай

преди 7 години

Колко ли още време ще просъществува тази измислена държава, преди да се самоунищожи с гръм и трясък?

fallback