Снимка: Reuters, архив
fallback

Турция ще загуби около 10 милиона туристи, прогнозират специалисти след последните събития в страната.

Според Георги Рачев от Асоциацията на туристическите агенции сезонът в Турция ще завърши катастрофално. Много от българските граждани също ще се откажат от пътуванията си до там.

За да няма разочаровани, Рачев посъветва туристите винаги да четат старателно договорите, за да знаят при какви условия могат да бъдат обезщетени.

"Всичко зависи от договора, той трябва да е прочетен много внимателно. В него винаги има определен срок, в който без никакви задължения към оператора, туристът може да откаже своето пътуване, зависи дали не е на промоционална цена с определени условия. Моите колеги работят активно, не са подготвени за преврат в Турция, но са подготвени за предлагане на алтернатива", допълни Рачев пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Инженер

преди 7 години

До Анонимен 7Малко се поспри. Турция плаща на други за да им строят атомната централа. Т.е. дава пари за това, а не печели от експорт на ядрени технологии. Въоръжението е предимно американско, което също внася. Има някои автомобилни заводи и това онова, но туризмът си остава основен дял в икономиката. Поувлече се доста.

10

анонимен

преди 7 години

За тази година може би, но след като преминат неуредиците пак ще започнат да я посещават.

9

Петров

преди 7 години

Зад всяко действи на Анкара се крие дългосрочна политика, нещо почти мистично за нашите политици и YES-менове. Наясно ли сте защо Кери категорично заяви, че НАТО, тоест САЩ, ще се намеси, ако Турция започне екзекуции? Причината е в това, че еврейски и американски потбудители са сред арестуваните. Просто още не се знае кой кой е. А това са кадри които ТЕ не могат да си позволят да загубят. Обучението на нови е скъпо!!!

fallback